dale-header-foto-01

DALE of NORWAY


Winddicht en waterafstotend Istind JacketKies je voor DALE of Norway, dan kies je voor kwaliteit. DALE of Norway weet haar meer dan 130 jarige ervaring feilloos te combineren met de meest recente technologische ontwikkelingen. Een logisch gevolg is dat DALE of Norway al sinds 1956, onafgebroken, de leverancier is van ski-kleding van het Noors Olympisch team. De meeste truien van DALE of Norway zijn gemaakt van Heilo wol. Dit type wol is sterk, zacht en warm.

Noorse Kroon biedt u een ruime keuze uit het assortiment Noorse truien en jassen van DALE OF NORWAY.

Totta ski-jas voor dames

In 2003 ontwikkelde DALE of Norway een techniek om de truien water- en vuilafstotend te maken en daarmee bij uitstek geschikt voor buitensporters. De winddichte en waterafstotende truien zoals de Storetind, de Trollstein en de 125th Anniversary (nu ook met windstopper) zijn hier een goed voorbeeld van. Voor dames is er de Istind, een winddichte, waterafstotende trui, ook verkrijgbaar als vest.

De Knitshell collectie van DALE of Norway behelst een totaal nieuw materiaal. In dit materiaal heeft DALE of Norway de eigenschappen van wol weten te behouden en tegelijkertijd een vlies gecreŽerd dat zich perfect kon hechten aan gebreid materiaal. Het slimme drielaagse systeem van water- en vuilafstotende DALE of Norway-wol, een zacht winddicht, en toch ademend, vlies als tussenlaag en een binnenlaag van fleece zorgt voor warme, comfortabele en modieuze skikleding. Tot de Knitshell-collectie van DALE of Norway behoren o.a. de Totta ski-jas voor dames, de Totten ski-jas voor heren en de Davos.

St. Moritz herentruiEveneens in 2003 introduceerde DALE of Norway nieuwe lichtgewicht truien van Merino wol. Dit type wol heeft veel fijnere vezels dan andere wolsoorten en synthetisch materiaal. Hierdoor heeft Merino wol relatief meer luchtlaagjes en isoleert dus vele malen beter. Daarnaast heeft Merino wol een groter absorptievermogen. Merino wol is in staat zweet van de huid te verwijderen en naar buiten te transporteren. Maar de belangrijkste eigenschap van Merinowol is vast en zeker haar zachtheid. Merinodraden zijn veel fijner dan andere soorten wol. Deze wolsoort is zo fijn dat ze direct op de huid gedragen kan worden. De truien voelen dan ook zijdezacht aan.

Bij Noorse Kroon vindt u o.a. de St. Moritz herentrui, gemaakt van 100% merinowol. Voor dames zijn er de Slaata, de Kongsvollen of de Preikestolen.

DALE of NORWAY